Jumaat, 23 September 2011

Polis sahkan suspek cuba perkosa mangsa sebelum bunuh, bakar

berita berita terkini
SHAH ALAM: Polis mengesahkan suspek dalam kes bunuh dan bakar seorang remaja wanita di Jalan Bukit Belacan, Ampang, pada 5 September lalu cuba memperkosa mangsa selepas hajatnya untuk menyambung kembali hubungan percintaan mereka ditolak.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Mohd Bakri Zinin, berkata siasatan mendapati suspek berang selepas mangsa Nurul Awatif Syakir, 19, seorang pelajar Maahad Tahfiz Al-Tijarah di Selayang enggan meneruskan hubungan mereka.

Beliau berkata, suspek dipercayai mengambil tindakan nekad membunuh mangsa sebaik permintaanya itu ditolak.

"Laporan bedah siasat sudah diperoleh. Polis juga sudah mendapatkan perintah sambung reman sehingga 27 September ini sebelum mengambil tindakan seterusnya," katanya ketika ditemui pada Majlis Sambutan Aidilfitri Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor di sini hari ini.

Pada 5 September lalu, mangsa dilaporkan hilang oleh anggota keluarganya selepas keluar rumah pada 8.30 malam sehari sebelum itu.

Pengecaman mayat mangsa dilakukan anggota keluarga melalui cebisan baju kurung berwarna hijau serta sepasang anting-anting yang dipakai mangsa.

Pada 12 September, polis menahan seorang lelaki berusia 19 tahun yang juga pelajar tahun dua Ijazah Sarjana Muda Ukur Bahan di pusat pengajiannya yang terletak di Seri Iskandar, Perak bagi membantu siasatan kes itu. - BERNAMA

[berita harian]
 

Berita Berita Terkini Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger