Sabtu, 26 Mac 2011

Ramai orang awam maut

TRIPOLI: Agensi berita Libya, Jana, semalam melaporkan, serangan tentera bersekutu terhadap kawasan kediaman di timur bandar raya ini menyebabkan ramai orang awam terbunuh.


“Pengeboman yang dilakukan oleh tentera salib di Tajura berhampiran Tripoli mensasarkan kawasan kediaman, menyebabkan ramai orang awam terkorban,” menurut laporan itu. Menurutnya, Tajura diserang tiga kali dan serangan ketiga mensasarkan anggota penyelamat yang cuba mengalihkan mayat dan mangsa yang cedera dari runtuhan bangunan akibat serangan pertama dan kedua.

Seorang wartawan AFP pula melaporkan, siren ambulans kedengaran dari tengah Tripoli dan Tajura. Terdahulu, saksi berkata, letupan kuat kedengaran dari sebuah pangkalan tentera di daerah berkenaan, 32 kilometer ke timur Tripoli dan kebakaran dapat dilihat berlaku dalam perkarangannya.

Tajura menempatkan pang- kalan tentera terpenting Libya dan menjadi sasaran serangan tentera bersekutu pada hari pertama operasi ketenteraan dilancarkan terhadap negara itu Sabtu lalu. - AFP

 

Berita Berita Terkini Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger